fredag 22 juli 2016

Nya krafttag mot bättre löpsteg....!!!

Efter att jag lyssnat klart på "Born to Run", började jag vanligt fundera på dels min kost men framförallt på mitt löpsteg...... Visst det har blivit bättre.... Jag jobbar fortfarande med att benet ska jobba upp och ner under höften. Jag tog ju lektioner enligt POSE runningmetoden förra våren. Jag tycker att jag blivit bättre men har fortfarande inte lyckats komma upp i rätt stegfrekvens. Sen är det mina problem med hälsporren som jag drogs med långt in i denna våren....!!

Jag tänker att jag kanske måste vänja mig av med mina högt uppbyggda  Överpronationsskor....ja nu menar jag ju inte direkt övergång till barfota/sandallöpning a la tarahumaralöpare men ändå!!! Första steget blir således att börja vänja mina "prinsessfötter" som knappt gått barfota någonsin inne att vänja sig vid att gå bara..... UTE.... Egentligen fattade jag beslutet att göra slag i saken i går när jag hade fått gigantiskt skoskav av mina gamla löparskor. När jag skulle ta Boss på en längre promenad glömde jag strumporna........ Redan efter 10 min gjorde det super ont men jag hade kommit för långt på rundan för att vända. Först kom jag på den briljanta idén att lägga mossa i skon...... Det tog lite tid att hitta torr men inte hård mossa........ Men när jag väl gjorde det var det väldigt skönt!!! Efter ytterligare 15 min hade mossan packat ihop sig och den slitna skon började skava igen. Då tog jag helt enkelt av mg skorna och gick de resterande 2km barfota. Detgick bättre än väntat....ha ha ha.....


Nu har jag bestämt att gå minst en runda per dag barfota. Sen ska jag lägga in 15-30min per dag  löpskolningsövningar som naturligtvis även dem ska göras barfota. I första hand på gräset i vår trädgård men efter hand ska jag lägga på moment där jag testar att springa på andra underlag med.

Nu tänker ni förstås, ÄR HON GALEN-MIXTRA MED Sånt så här nära
Ironman ..... o Nä DET är ju inte tanken..... Ironman planeras ju göras i mina insprunga röd Kayano 22..... som matchar klubbdräkten, men tanken är att mer långsiktigt att gå över till mer platta skor för att förbättra löpsteget.... !!!

Kosten...... ja nu mindes jag var jag fått iden till min Salladsdiet......!! I boken pratades det en del om kosten hos långdistanslöpare och det känns som logiskt.... tex att äta mycket sallad, bönor, tortillas. Men ja jag är ju en köttälskare och skulle inte kunna utesluta animaliska produkter helt..... KÖTT; MJÖLK och ÄGG är ju så mumsigt...!!! Men jag har redan börjat försöka återgå till salladsdieten och har den senate veckan försökt att inte äta pasta, potatis, ris, (hmm ja jag har syndat och ätit färska frallor till frukoten någon dag)!!


Hälsan..... ja det går framåt..... hostan har minskat och halsontet är nästan borta!! Häromdagen var jag dock mentalt rätt nere..... men då kom PT Linda som en räddande ängel med låååååångt terapi samtal......!!! Så nu känner jag mig på banan igen!!
Vi betämde att jag skulle testa träna lungt. Så jag simmade lite och sprang. När jag sprang fick jag sällskap av grannens svärdotter de första 2 km. Hon tränar för Marathon men har varit sjuk och råddes därför att inte ta i så hårt. Det var trevligt och bra med sällskap för jag märkte att det var lättare att hålla ut då och inte ge efter och börja gå vid minsta trötthetssymtom. Jag har ju nästan aldrig sprungit med någon..... dels för atr jag tyckt att jag är för långsam och dels för att inte någon av mina "springande" vänner vill springa mina distanser.... men ja nog mest mitt eget fel för att jag tycker att jag är för LÅNGSAM........ :(

Hon grämde sig över att behöva springa hem själv efter 2 m och jag insåg att det var tråkigt... för sällskap var ju både gynnande för min löpning samt mycket trevligt!!! Synd att Mimmi bor i Malmö...!!!

I dag hade jag 135 min intervaller + 40 min löpning. Men med hänsyn till att jag varit sjuk körde jag bara cyklingen. Emil ville så gärna följa med så jag  tog MTB och vi körde en terrängrunda med en hel del höga backar. Sen efter ca 50 minuter lämnade jag honom på en väg hem (ca 2,5 hemifrån) och cyklade vidare i en backig runda a 120 min, (sen blev det mörkt o jag hade inga lampor)!!
Det var kul att träna med Emil...... och vi har en väldigt bra terrängrunda ca 10 min från vår bostad...!!

OBS för att se filmen måste ni klicka på den blå länken under bilden!!!


   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar